loader image

Ook ik ben op reis, een moment uit mijn leven als ondernemer

 In persoonlijk
[fusion_builder_container background_color=”#ffffff” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”8%” padding_bottom=”12%” padding_left=”8%” padding_right=”8%” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Vandaag zat ik op de fiets – te warm aangekleed voor de dag, wat helemaal paste bij hoe ik in mijn vel zat – onderweg naar een website-overdracht (naast Inner Journeys heb ik een website-bedrijfje). In principe was er niks aan de hand, de dag verliep lekker, maar van binnen knaagde weer die twijfel over of ik wel goed bezig was.

Zo’n onaangenaam onderbuik gevoel

Als een sluimerende ongemakkelijkheid, schurend in mijn onderbuik. Rationeel ongegrond, er was tenslotte, in principe, niks aan de hand. Maar het gevoel bleef wrikken. Dus, ik kon niet veel anders dan voelen dat dat zo voelde en ondertussen doorgaan met m’n dag.

De twijfel bleef zich maar herhalen: Hoe kan ik mezelf profileren als ik 2 ondernemingen tegelijk wil draaien? Moet ik eigenlijk niet kiezen, Launch Me (het website-bedrijfje) of Inner Journeys? 

Kwam nog bij dat het enthousiaste meisje in mij had verwacht dat Inner Journeys gelijk storm zou lopen en dat gebeurde ook niet per direct. Wat natuurlijk het gevoel van twijfel versterkte dat ik mijn eigen glazen aan het ingooien ben.

Maar ook dit gevoel gaat voorbij

Terwijl een groen Julianapark aan mijn rechterhand voorbij vloog en de zachte, warme zon op mijn gezicht viel, werd ik me plotseling bewust van hoe lekker soepel mijn fiets bewoog. Met een diepe ademteug strekte ik mijn rug en stuurde met mijn heupen de fiets over het pad. Ken je dat gevoel? Alsof het asfalt net gesmeerd is en je fietsbanden perfect aansluiten, de wind zomaar mee zit en iedereen precies op het juiste moment aan de kant gaat?

Ik glimlachte en tegelijk met die glimlach overviel mij het besef dat alles in mijn leven (natuurlijk!) verbonden is; dat ik wel degelijk één focus heb en de vorm alleen anders is. Ha! Wat een inzicht.

Misschien wist ik dit al. Maar toch.., ook nu weer lijk ik het me opnieuw te realiseren. En eigenlijk maakt het ook niet uit, dit is juist wat ik al-tijd doe, binnen elk project:

Ik faciliteer een kader, waarbinnen de ander zichzelf kan herkennen, tot zijn/ haar recht voelt komen. Of dit nu gevoelmatig is, of juist heel concreet in een website. Dat maakt niet uit.

Want, al zou je het misschien niet verwachten, ook bij het maken van een website doe ik veel meer dan het technisch bouwen: Ik help waar nodig met visie-ontwikkeling, structureer het aanbod, ontwerp vaak tegelijk de (huis-)stijl, pas de teksten aan en luister gedurende het proces open naar de voorkeuren van mijn opdrachtgever. Om zo uiteindelijk telkens weer tot een authentiek eindresultaat te komen. Bij Inner Journeys is dit authentieke eindresultaat eerder een innerlijke gevoelsbeleving, maar schep ik wederom het gepaste kader.

Zowel de stilte als de actie

En hoewel ik enerzijds niet genoeg kan krijgen van persoonlijke ontwikkeling, hou ik anderzijds enorme van tastbare creaties. Ik vind het heel leuk om dingen een vorm te geven, zogezegd.

Dus, ja. Natuurlijk wil ik ook websites blijven maken! Ik wil er alleen niet meer afhankelijk van zijn. En ja, ik wil Inner Journeys in de wereld zetten! En ja, ik wil ook dat de activiteiten van Inner Journeys er aan bij dragen dat jij jezelf in de wereld durft te zetten, op een manier die bij jou past natuurlijk.

Juist mijn plezier in creëren, maakt mij mij en is dan ook automatisch een onderdeel van Inner Journeys. Sterker nog, Inner Journeys vertegenwoordigt zowel de stilte als de activiteit. Ja!

Inner Journeys nodigt je uit om jouw innerlijke stilte (voelend aanwezig zijn) te verbinden met dat wat jij in de wereld wil neerzetten (authentieke verlangen).

Want juist als wij deze combinatie maken, kunnen wij onszelf in de wereld profileren op een manier die ons werkelijk gezond en vrolijk doet voelen.

Mooi toch?!

En zo, na dagen voelen en knagen, introspectie en terugkerende twijfel, is mijn perspectief zomaar veranderd.

En dat is waar ik het voor doe. Dat is waarom ik telkens maar weer de stilte op zoek, blijf voelen wat ik voel, mediteer en adem: Wat ik doe is helemaal okay, ook als ik dat zelf even niet kan geloven. Ook als ik zelf niet zie, hoe alles wat ik doe bijdraagt aan wat ik ten diepste wil leven.

En ik kan niet weglopen van mezelf. En ik weet dat alles in een enkel moment weer veranderen kan. En alleen ik mezelf bevrijden kan van gedachten die mij klein houden.

Een wens voor mezelf en voor jou

Inner Journeys daagt mij uit om in mezelf te geloven, werkelijk in mezelf te geloven. Als mijn hart kon spreken zou ik met mijn knieën op de grond vallen, buigen, en zeggen: “Laat mij ten dienste van het leven alles leven. Laat mij zingen, een levenslied wat ik niet zelf bepaal. Laat mij genieten, genieten bij alles wat ik voel. Zodat ik kan waarderen, elk moment dat ik leef. In toewijding aandachtig zwijgen, wetend dat ook ik geliefd ben, dat ik van mijzelf houden mag. Precies zoals ik ben, ook als ik het even niet meer weet. Er is niks mis met mij. Ik ben precies waar ik ben.”

Dus ik ga lekker verder, zowel met websites, als met Inner Journeys. En als ik volgende week zin heb in een dagje experimenteren met de naaimachine, tekenen, fotograferen, een logo voor iemand maken, of een clipje monteren: Lekker doen Lo. En geniet er van.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Recent Posts
Meer weten?

Stuur een bericht en ik kom binnenkort bij je terug.