loader image

Het mooiste plekje waar ik in mezelf naar toe kan

 In persoonlijk
[fusion_builder_container background_color=”#ffffff” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”8%” padding_bottom=”12%” padding_left=”8%” padding_right=”8%” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

“Would you like to save the world from the degradation and destruction it seems destined for? Then step away from shallow mass movements and quietly go to work on your own self-awareness. If you want to awaken all of humanity, then awaken all of yourself. If you want to eliminate the suffering in the world, then eliminate all that is dark and negative in yourself. Truly, the greatest gift you have to give is that of your own self-transformation.”

老子 (Lao Tzu)

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”single solid” top_margin=”0″ bottom_margin=”40″ sep_color=”” border_size=”1px” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”60%” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text]

Zo mooi, plotseling voorbij te zien komen, de quote waar ik alles in lees. En spontaan wil ik schrijven, vertellen, omdat ik ‘het’ zomaar voel.

En dat is hoe het gaat, in mijn leven dan. Ik word meegenomen van ervaring in ervaring. Ik lees, ik voel, ik zie, ik hoor, ik denk, ik geloof – en ik handel. Ik wens en ik werk, ik lach als het pijn doet en word hard als ik zacht ben.

Maar soms ook helemaal niet.

Dan ben ik aanwezig, ervaar ik mijn lichaam, voel ik mijn ademhaling en beleef ik alles tegelijkertijd, zonder ook maar iets te bewegen. Geen gedachten die mijn beleving verstoren, eerder een gevoel wat praat als een warme deken die van binnen om me heen geslagen wordt. Mijn focus zoomt uit en mijn aandacht neemt toe. Ik voel plotseling hoe mijn hart in mijn enkel klopt en een stofje op mijn wang belandt. Hoe mijn vingers in elkaar verstrengeld los lijken te liggen, verbonden in alleen elkaar.

Het is de zachtheid van de dag, waar ik ’s ochtends al in ging staan. Benen naast het bed, alles wat vertraagd. Geen haast, geen moeite. Gedachten die aankloppen, terwijl de interesse om te luisteren simpelweg ontbreekt.

Het is niet afgedwongen, zo’n moment. Ach, hoe vaak ik zoiets wil bepalen. Mijn best doe om vredig te zijn. De contradictie, ik weet het en toch doe ik het. Alsof ik niet kan kiezen, anders dan het accepteren of verzetten tegen wat er door mij word geleefd.

En eigenlijk doet het er ook niet toe. Er is niet een definitie volgens waar ik leven kan, anders dan voelen en in de eenvoud staan. Voelen, als bereidheid, simpelweg door het kiezen te voelen. Dan smelt verzet samen met vergeving en is vrijheid zonder enthousiasme overal aanwezig. Neutraal bijna en tegelijk vol van een super super zachte liefde, onmerkbaar en onmisbaar op de bodem van alles aanwezig.

Het mooiste plekje waar ik in mezelf naar toe kan. Het plekje waartoe ik alles faciliteren wil, omdat ik niks mooiers ken. Niet speciaal of alleen voor jou, maar voor elk moment in mijn eigen leven. Mijn handelingen doordrenkt. Met nog steeds de grootste wens, mijn alles op te geven, omdat ik daarmee het grootste cadeau ontvang.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Recommended Posts
Meer weten?

Stuur een bericht en ik kom binnenkort bij je terug.