loader image

MASTERCLASS

De Masterclass Aanraken in Adem bied ik aan via de Holos Academie in Utrecht. In deze 2-daagse Masterclass leer je werken met de adem als instrument in begeleidingswerk. Je leert in theorie en in praktijk over het interpreteren van en het werken met de ademhaling. Na deelname kan je instromen in de opleiding tot Ademcoach.

Aanraken in adem, is als aanraken van binnenuit. Wat leeft er in onze binnenwereld? Wat gebeurt er als we hier in blijven ademen? Ademen is voelen, blijven ademen nodigt uit om te blijven voelen. Wanneer we blijven ademen, komt dat wat vastgezet of weggestopt was weer in beweging.

Het is onontkoombaar, de adem laat ervaren of we open zijn in onze ervaring, of dat we onszelf vastzetten. Gebeurt er iets wat niet prettig is, te groot voelt, onveilig is om welke reden dan ook – dan stokt de adem. Altijd. Dit maakt de adem een krachtig instrument om mee te werken als therapeut. Hoe je hier gericht mee kan werken, leer je in deze Masterclass.

 

WAT LEER JE?

  • Holistische visie op ademhaling
  • Interpreteren van adempatronen
  • Werken met adem in de aanraking
  • Werken met adem in het gesprek
  • Kennismaking begeleiden middels ademsessie

In deze Masterclass krijg je tools, theorie en ervaring mee over het werken met de ademhaling, die je direct toe kan passen in je eigen praktijk.

Je gaat op onderzoek in jezelf en met de ander. Wat is het effect van blijven ademen? Ben je je bewust van je eigen ademhaling tijdens je begeleiding? Wat gebeurt er als je voller ademt? Hoe kan aanraking en bewuste ademhaling elkaar versterken? Waarom zou je de client uitnodigen in de buik te ademen? Wat is het verschil tussen ademhaling door de neus en de mond? Wat doet verbonden ademen als therapievorm? Welke interventies kun je toepassen?

INSCHRIJVEN

De masterclasses lopen snel vol. Inschrijvingen lopen via Holos. Ga naar hun website om je in te schrijven. Zou leuk zijn je daar te ontvangen!

Meer info & inschrijven
Ga naar de website van de Holos Academie voor meer informatie. Heb je nog andere vragen? Neem dan even contact met mij op.

Het blijft telkens een verrassing wat de ademreis je gaat brengen. Heel fijn is het dan als je je veilig voelt en er goede ondersteuning is. Lo zorgt voor een warme ontvangst en een heldere inleiding in wat we gaan doen en wat het ademen je kan brengen. Ze schept een veilige sfeer waarin ruimte is voor ieders ervaringen en kwetsbaarheid. Tijdens het ademen is ze bij je op de momenten dat je het nodig hebt. Met haar zachte en liefdevolle aanwezigheid en heldere krachtige woorden ondersteunt ze je bij het ademen en wat je daarbij tegenkomt in jezelf.

– deelnemer

Meer weten?

Stuur een bericht en ik kom binnenkort bij je terug.