loader image

OVER MEDITATIE

Meditatie is het naar binnen keren en zitten bij al wat zich aandient. Een vorm van overgave, die niets anders vraagt dan voelend aanwezig te zijn, in alle openheid, zonder verwachting.

Je hebt geen ritueel nodig om te mediteren, je hoeft helemaal niets te doen. Door aanwezig te zijn, maak je ruimte voor wat ruimte nodig heeft en kan verandering ontstaan.

Van binnen is er geen grens aan de ruimte die we kunnen ervaren. Meditatie nodigt ons uit voorbij alle prikkels, naar de vrede die altijd in ons leeft.

You should sit in meditation for twenty minutes a day, unless you are too busy. Then you should sit for an hour.

– Zen Proverb

MEDITATIECIRKEL

Omdat deze avond vrijblijvend is, is de groep elke week weer anders. Wel hebben we een vaste kern die er wekelijks bij is. De avond wordt gelijkwaardig ingestoken. Dit betekent dat de begeleiding en invulling per avond in overleg wordt afgesteld.

Delen is een belangrijk onderdeel van de avond. Vervolgens gaan we verder naar de meditatie zelf. We starten meestal met een korte begeleiding. Soms wordt er iets voorgelezen. De meditatie nodigt ons, in welke vorm dan ook, uit om naar binnen te keren en aanwezig te raken in onszelf. De meditatie duurt altijd tot 21.00u.

Na afloop blijven we meestal nog even zitten om iets over onze ervaring te delen. Het staat je zeker vrij om in stilte te vertrekken na afloop van de meditatie.

AANMELDEN

Neem contact op als je op de hoogte gehouden wilt worden voor komende edities.

Meer weten?

Stuur een bericht en ik kom binnenkort bij je terug.